Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

Noodkreet werkt

Noordwijk – De noodkreet van Van Roode Infra heeft resultaat opgeleverd; het bedrijf wordt voortaan toch weer uitgenodigd om zich in te schrijven voor gemeentelijke aanbestedingen. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten in een brief aan directeur Niels van Roode. Twee maanden geleden beschuldigde hij het gemeentebestuur van ‘favoritisme’.

Volgens het gemeentebestuur is daar geen sprake van. ,,Vóór de start van een onderhandse aanbesteding wordt aan directievoerders en toezichthouders gevraagd om namen van uit te nodigen bedrijven aan te geven. Het kan dus voorkomen, dat uw bedrijf niet onder de voorgestelde bedrijven voorkomt.’’

Dat Van Roode al een aantal jaren niet wordt uitgenodigd, ‘betreurt’ het gemeentebestuur. Het college draagt de betreffende ambtenaren op, om Van Roode Infra ‘bij een passende volgende civieltechnische aanbesteding uit te nodigen om een inschrijving uit te brengen’.