Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2021

Zorgen over toekomst villa Santwyck

Hillegom – Nu het JAVA-pand reddeloos verloren is, hoopt gemeenteraadslid Ria Heemskerk (Bloeiend Hillegom), dat de sloop van het historische pand Santwyck aan de Wilhelminalaan voorkomen kan worden.

Donderdagavond wilde ze van wethouder Karin Hoekstra weten, wat de plannen zijn voor dit pand. Hoekstra gaf aan, dat een projectontwikkelaar villa Santwyck in november 2020 heeft gekocht. Er zijn nog geen plannen ingediend bij de gemeente voor dit pand.

Hoekstra: ,,Het is wel een karakteristiek pand in het bestemmingsplan Buitengebied Zanderij; daar zijn beschermingsregels in opgenomen. Dit pand is nu nog dichtgespijkerd en staat leeg. We willen met de nieuwe eigenaar contact opnemen om te kijken wat de plannen zijn met dit pand.’’