Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2021

Met dwang en drang de auto uit

Hillegom – Autoliefhebbers kunnen de komende jaren hun borst nat maken. Onder het mom van duurzaamheid zijn de bestuurders van de regio Holland Rijnland volop bezig met plannen om in te zetten op het openbaar vervoer en het fietsgebruik.

,,Met mobiliteit, energie en duurzaamheid is er een direct verband’’, zo liet Edwin Voorbij van Holland Rijnland donderdagavond weten tijdens een commissievergadering. ,,Het gaat om de duurzame mobiliteit. Holland Rijnland wil richting de Provincie gaan lobbyen voor subsidiegelden voor dit soort projecten.’’

Volgens Voorbij zorgt ‘personenmobiliteit’ voor een heel grote CO2-uitstoot. Mensen zouden minder alleen in hun eigen auto moeten rijden, maar meer gebruik moeten maken van deelauto’s. De vrijwel lege bussen die nu overal rond rijden; Holland Rijnland hoopt nog altijd, dat deze vorm van vervoer een volwaardige vervanger wordt van de auto, die je vanuit je huis direct brengt op de plek waar je moet zijn.