Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2021

Trage start energiecoöperatie

Hillegom – De energiecoöperatie is nog altijd niet van start gegaan. Dat liet wethouder Karin Hoekstra donderdagavond weten tijdens de commissievergadering.

Ze heeft er alle vertrouwen in, dat dit binnenkort wel gaat gebeuren. ,,Het is niet gelukt om de statuten bij de notaris te laten passeren. De planning was om de communicatie (over de energiecoöperatie, red.) begin april te laten beginnen. Maar ze willen eerst  het formele traject afhandelen en dan van start gaan.’’

De vrijwilligers van de energiecoöperatie krijgen volgens Hoekstra advies van de leden van de energiecoöperatie Teylingen, die afgelopen jaar is opgericht. De energiecoöperatie zal de komende jaren projecten opzetten, waarbij mensen kunnen investeren in zonnepanelen, die op bijvoorbeeld schooldaken worden gelegd.