Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juli 2021

‘Verbetering OV-regeling’

OEGSTGEEST – Buslijn 37 tussen Leiden en Katwijk gaat nog maar eens per twee uur rijden. Het is een halvering van de huidige diensttijden, maar volgens wethouder Matthijs Huizing is dat geen verslechtering van de dienstregeling.

PrO-raadslid Janssen kaartte deze ontwikkeling donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering aan. Volgens hem schaadt de afname van de rijdende bussen de bereikbaarheid van Nieuw Rhijngeest, terwijl er de komende jaren ook nog de wijk Nieuw Rhijngeest Zuid gebouwd wordt.

Huizing liet weten, contact te hebben gehad met Arriva. Het blijkt, dat de buslijnen 37 en 38 zijn samengevoegd. Tot nu toe reden die ieder uur, maar gemiddeld zitten in die bus maar twee(!) reizigers. Er komt een alternatief voor het lagere aantal busbewegingen. Aan de andere kant van Nieuw Rhijngeest rijden de buslijnen 20 en 21. Deze rijden tot nu toe zes keer per uur, maar die frequentie gaat omhoog naar acht keer per uur. De wethouder: “De OV bereikbaarheid voor Nieuw Rhijngeest gaat er daarmee op vooruit.’’ Over een (paar) jaar wordt besloten over een nieuwe concessie voor het openbaar vervoer. De wethouder zegde toe, dat hij er op zal letten dat de toekomstige wijk Nieuw Rhijngeest Zuid ook een goede OV-aansluiting zal hebben.