Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2021

CO2-prestatieladder wordt ingevoerd

Hillegom – De gemeenteraadsleden zijn enthousiast over de invoering van de CO2-prestatieladder. Dat bleek woensdagavond tijdens de vergadering van de raadscommissie.

Initiatiefnemer Bart de Jong was nog wel kritisch over de onderbouwing van dit raadsvoorstel. ,,De afgelopen tien jaar zou circa 80% CO2 reductie plaats hebben gevonden voor het eigen gemeentelijk apparaat. Als het inderdaad is gelukt, zou het prachtig zijn en zou Hillegom een voorbeeldfunctie hebben.’’ Maar de uitleg voor deze opmerkelijke besparingen ontbreekt.

Hoe dan ook, een CO2-prestatieladder zorgt er in de toekomst wel voor, dat goed bijgehouden wordt wat de CO2-uitstoot in Hillegom, Teylingen en Lisse zal zijn. Na de besprekingen was De Jong tevreden: ,,Ik ben blij dat ze deze CO2-prestatieladder gaan vaststellen.”