Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 november 2021

Financiële deal in zicht

Voor illegaal gebruik gemeentegrond

Noordwijk – Het einde van de discussie over het gebruik van gemeentegrond (het zogeheten snippergroen) lijkt in zicht.

Het gemeentebestuur heeft 670 dossiers afgerond en de resterende dertig dossiers zijn op een haar na gevild. Enkele gevallen hebben geleid tot een rechtszaak. In veel van de gevallen krijgen gebruikers van de gemeentegrond een aanbod om die grond te kopen.

Zij moeten dan 210 euro per m2 betalen tot een grondoppervlak van 50 m2. Als het om grotere stukken grond gaat, moet er een taxatie worden uitgevoerd om de waarde van de grond te bepalen. Wie de grond niet wil kopen, maar toch wil gebruiken moet hier in de toekomst (mocht het gebruik toegestaan worden), moet 10,50 euro huur per jaar per m2 betalen.