Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 maart 2022

Lijsttrekkers voorspellen uitslag

NIEUWKOOP – In de aanloop naar de verkiezingen is alle lijsttrekkers gevraagd om hun voorspelling te geven over het aantal zetels, dat hun partij denkt te halen. Met daarbij de motivatie, waarom ze tot dit aantal zijn gekomen. Hieronder leest u de resultaten. Elke partij heeft één email gekregen met de vraag om een voorspelling te doen. Alleen D66 heeft hierop niet gereageerd.

Fractievoorzitter Fred Zoetendaal (Samen Voor Kaag en Braassem) reageert: “Elke partij streeft uiteraard naar winst. We streven naar minimaal zetelbehoud, dus zes zetels, maar willen wel van plaats ruilen met Pro en dus de grootste worden. Waarom we dit denken? Ons verkiezingsprogramma is helder. Wij staan voor groen en blauw en dat al sinds vele jaren. Onze vertegenwoordigers, zijnde al onze leden, een mooie groep van enthousiaste mensen, van jong tot ervaren, die een passie hebben voor onze mooie gemeente en al jarenlang een gezamenlijk doel nastreven. Zijnde een mooie toekomst, niet alleen voor de komende vier jaar maar juist verder en voor de volgende generaties. En dat is waar steeds meer mensen zich bewuster van worden. Meer focus op vergroening in plaats van verstening. Het is hoognodig voor onze leefomgeving, voor onze gezondheid, voor het klimaat. Dit geldt zeker voor nieuwe woongebieden die meer groen en leefbaar moeten blijven.”

Namens PRO Kaag en Braassem geeft Sandra de Wagenaar aan: “PRO is nodig, dat hebben we gehoord in aanloop naar deze verkiezingen als ook nu tijdens de lopende campagne. We verwachten dus opnieuw de grootste te worden, dus minimaal zes of zeven zetels. Het enthousiasme waarmee onze frisse campagne wordt ontvangen als ook de manier waarop wij de kandidatenlijst gevuld kregen, ook met nieuwe kandidaten, versterkt dit gevoel. We gaan dan ook vol vertrouwen de laatste week in.”

Anja de Rijk-de Jong, fractievoorzitter CDA Kaag en Braassem laat weten: “Wij gaan voor vijf zetels en dromen van zes. Wij hebben ons de afgelopen vier jaar voor veel zaken ingezet en ons goed laten zien. Daarbij altijd het algemeen belang en de gedeelde verantwoordelijk in het achterhoofd. Hopelijk zien de kiezers dat. Niettemin hebben wij wel last van de landelijke politiek; veel mensen zijn daar teleurgesteld in en 'vluchten' daarom naar lokale partijen. Wij zijn echter net zo lokaal met kandidaten uit acht van de elf kernen en krijgen geen enkele instructie vanuit landelijk CDA (zie daar de vele verschillen in de CDA afdelingen in het land). Wel zetten wij ons landelijk netwerk in om bijvoorbeeld het bouwvlak dat op natuurbelevingstuin De Bult zit te verplaatsen naar Rijpwetering/Oud Ade, waar woningbouw zo gewenst is.”


Peter van Dijk, fractievoorzitter VVD Kaag en Braassem stelt: “
Wij gaan voor vier zetels. De afgelopen raadsperiode heeft de VVD met een kritisch, maar constructief geluid veel bereikt. Meer dan op basis van het huidige zetelaantal misschien verwacht mocht worden. We hopen dat onze inwoners dit ook zo ervaren hebben en ons de kans geven dit geluid nog nadrukkelijker in en buiten de raadszaal te laten horen.”