Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 maart 2022

Hoop op een goede uitslag

NIEUWKOOP – In de aanloop naar de verkiezingen is alle lijsttrekkers gevraagd om hun voorspelling te geven over het aantal zetels, dat hun partij denkt te halen. Met daarbij de motivatie, waarom ze tot dit aantal zijn gekomen. Hieronder leest u de resultaten.

Jop van der Pijl, lijsttrekker D66 Nieuwkoop, schrijft: “Waarschijnlijk had je iets verwacht als "ik ga geen aantallen noemen" of "het is aan de kiezer woensdag", maar ach. Laten we het maar gewoon doen. Ik hoop met mijn frisse kijk, positieve verhaal en mooie lijst vier zetels binnen te halen. Wij gaan voor vier zetels, omdat wij merken dat steeds meer inwoners toe zijn aan een politiek met visie. Een politiek die verder durft te kijken dan morgen, de uitdagingen die ons vandaag te wachten staan op het gebied van klimaat en wonen niet de problemen maakt van de volgende generatie. Met meer lokale leden dan ooit te voren, een langere kandidatenlijst en een positieve campagne gaan wij ervoor om met meer D66 raadsleden dan ooit te voren plaats te nemen in de Nieuwkoopse gemeenteraad Overigens ga ik vanzelfsprekend al uit m'n plaat als we twee of drie zetels halen. Ik heb er mega veel zin in.”

Lijsttrekker Lizet Keyzers van SBN geeft aan: “Samen Beter Nieuwkoop kijkt met grote interesse uit naar de uitslagen, en hoopt dat de kiezers allemaal gaan stemmen. Met de situatie in de wereld op de voorgrond en in gedachten, kunnen wij niet anders dan blij zijn met ons democratisch stelsel, en Samen Beter Nieuwkoop roept dan ook alle inwoners op om te gaan stemmen!”

Elias van Belzen laat namens SGP-ChristenUnie weten: “De SGP-ChristenUnie Nieuwkoop gaat voor twee zetels. Het vertrouwen in de politiek is dalende. Juist onze partij staat bekend om haar betrouwbare politiek. Geen goedkope verkiezingspraatjes en ons te veel laten leiden door de waan van de dag. Onze slogan is niets voor niets Vertrouwen & Verbinden. Bij ons staan inwoners centraal!

Tom de Kleer is lijsttrekker van de VVD. Hij stelt: “Wij mikken op vijf zetels. Een zetel winst dus. We menen dat we een sterk-inhoudelijk verhaal hebben, voor een gemeente die meer gaat "leveren" voor inwoners, ondernemers, woningzoekenden, mantelzorgers en
vrijwilligers. We geloven dat Nieuwkoop moet werken voor jou, door meer resultaatgericht aan de slag te gaan, met concrete acties, waar mensen echt iets aan hebben. Als we dat verhaal goed uitdragen, vertrouw ik op
winst.”

 

Namens Natuurlijk Nieuwkoop geeft lijsttrekker Pien Schrama aan: “Onze voorspelling is minimaal vier zetels. Met als motivatie dat Natuurlijk Nieuwkoop een programma heeft, dat veel kiezers aanspreekt door onze realistische uitgangspunten voor energietransitie en verduurzaming van woningen en onze inzet om meer echt betaalbare woningen te gaan bouwen. En wij zijn de partij die er voor zorgt dat inwoners echt mee kunnen praten over ontwikkelingen in hun dorp.”

 

Alleen SBN reageert dus niet inhoudelijk op de vraag hoeveel zetels ze denken dat ze kunnen halen. Het voorspelde totaal aan zetels van de overige partijen opgeteld is vijftien zetels. Het CDA heeft niet gereageerd, dus deze partij zal de resterende zes zetels moeten delen met SBN.