Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2023

Gouverneur Rotary bezoekt Voorhout

VOORHOUT – Hoog bezoek in Voorhout: niemand minder dan Rotary-Gouverneur Wendy Boog bracht een bezoek aan de Rotary Club Voorhout. Dit deed Boog vanwege de viering van het honderdjarig bestaan van de Rotary in Nederland.

De Gouverneur werd verwelkomd door Diana Jirka - van Staden, voorzitter van de Rotary Club Voorhout. Van Staden benadrukte het belang van de Rotary in de samenleving. Afgelopen week organiseerde de Rotary het benefietdiner ‘Diner of Hope’, waarbij prachtige stukken en kunstwerken geveild werden ten bate van het goede doel. Deze veilingstukken waren gemaakt door cliënten van verschillende dagbestedingen.

Daarna maakte Jirka - van Staden de opbrengst bekend van dit Dinner of Hope en andere acties die de Rotary Club Voorhout heeft opgezet ter ere van het honderdjarig bestaan. Maar liefst 1.737,50 euro wordt overgemaakt naar War Child. Speciaal voor de gelegenheid was Voorhouts dorpsdichter Joep Derksen overgekomen uit het jaar 1600 (niet toevallig ook het getal van het Rotarydistrictsnummer, waar Voorhout onder valt) om het gedicht “Honderd jaar van uitmuntendheid” voor te dragen.

Hierna fietste Gouverneur Boog door Voorhout, waarbij ze verrast werd door allerlei mooie bezienswaardigheden. Zoals het door de Rotary gerealiseerde kunstwerk ‘De Kus’ en de wandtekeningen en gedichten in de fietstunnel bij de KTS.