Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 mei 2024

Rennen en fietsen voor het goede doel

Autoloze zondag op nieuwe Rijnlandroute

VOORHOUT – Het kan maar één keer en op één dag: wandelen, rennen of fietsen op de nieuwe Rijnlandroute. Twaalf Rotaryclubs, waaronder Rotary Club Voorhout, organiseren zondag 23 juni de ‘RijnlandRouteRun’.

Tientallen jaren duurde het, voordat de nieuwe verbindingsweg tussen de A44 bij Wassenaar en de A4 bij Leiden werd aangelegd. Deze N434 wordt deze zomer opengesteld voor al het verkeer. Maar voor het zover is, vindt eerst de RijnlandRouteRun plaats. Jong en oud kunnen op 23 juni lopen, rennen en/of fietsen. Voor slechts 5 euro kun je – alleen, met vrienden of met je (klein)kinderen) – op deze asfaltweg door de fonkelnieuwe Corbulotunnel rennen of fietsen. De opbrengsten gaan naar het goede doel: het Jeugdfonds Sport en Cultuur. De Rotaryclubs hopen met deze activiteit maar liefst 100.000 euro binnen te halen.

Diana Jirka – Van Staden is voorzitter van de Rotary Club Voorhout. Zij licht toe: “Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar is er de KidsRun van 1000 meter; zij ontvangen na afloop een medaille. Daarnaast kunnen mensen zich inschrijven voor de 5km Funrun, de 5km Run en de 8km Run.”

Ze vervolgt: “Ook fietsers kunnen deze ene keer genieten van het asfalt op de N434. Deze dag kun je ook meedoen aan de fietstour. Via de tunnelbuis fiets je 20 kilometer (of 10 kilometer, als je dat liever hebt) langs prachtige locaties bij Wassenaar, het Valkenburgse Meer en Noord Hofland.”

Met deze grootse actie willen de Rotaryclubs het goede doel steunen en tegelijk mensen in beweging krijgen. Diana: “Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is er voor kinderen en jongeren die opgroeien in gezinnen met weinig geld of geldzorgen. Voor deze kinderen betaalt het Jeugdfonds het lesgeld of de contributie van voetbal, streetdance, judo, zwem- of muziekles. Zo krijgen alle kinderen en jongeren de kans om lid te worden van een sport- of cultuurclub.”

Meer informatie en inschrijven (wees snel!) kan op: www.rijnlandroute.nl/festival/sportdag.