Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 mei 2024

SlowTriatlon voor kleuterschool in Oeganda

Op zaterdag 25 mei zullen zes leden van de Rotaryclub Voorhout deelnemen aan de ¼ SlowTriatlon, dat dit jaar in Ouderkerk aan de Amstel plaatsvindt. Zij doen hier aan mee om geld in te zamelen voor het goede doel.

Het is mogelijk om de volledige ¼ triatlon te voltooien: dan moet je 1.000 meter zwemmen in de Ouderkerkerplas, 40 kilometer fietsen en daarna nog 10 kilometer lopen. Diana Jirka van Staden, Marie-Jose Zwaan en Rolf Daalder gaan deze uitdaging aan. De overige drie Rotaryleden verdelen de afstanden onderling. Rene Zwetsloot zal 1.000 meter zwemmen, Nic van Tilborg fietst vervolgens 40 kilometer en Angela Tuijp voltooit deze samenwerking met 10 kilometer lopen.

Het team ‘Rotaryclub Voorhout’ kan gesponsord worden, zodat met het geld de kleuterschool van Stichting Happy en Joy in Oeganda verbeterd kan worden. De leerlingen hebben dringend behoefte aan een nieuwe betonnen vloer, waarop geleerd, gespeeld en gegeten kan worden. Ook hoopt de stichting zo spoedig mogelijk glas in de ramen aan te kunnen brengen en de dakgoten te kunnen vervangen. In totaal heeft Happy en Joy 8.000 euro nodig.

U kunt het team Rotaryclub Voorhout (ook met kleine bedragen) sponsoren via rekeningnummer NL13 RABO 0366 0532 80, onder vermelding van SlowTriatlon.

Voor meer informatie: www.slowtriatlon.com.