Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 mei 2024

Tulpen bestrijden polio

VOORHOUT – Deze week wordt wereldwijd aandacht gegeven aan de nut en noodzaak van vaccineren. Ook de Rotary Club Voorhout en andere Rotaryclubs in Nederland zetten zich ervoor in om Polio de wereld uit te krijgen.

Vaccineren beschermt kwetsbare kinderen tegen vele ziekten. Momenteel zijn de ziekten kinkhoest en mazelen in de publiciteit, omdat ook in Nederland kinderen met hun leven bedreigd worden, wanneer ouders hen niet voor deze ziektes laten inenten.

Het Rijksvaccinatieprogramma is ooit opgezet om de kinderen tegen 14 ziektes te beschermen. Een van die ziekten is polio, ook wel bekend vanwege de kinderverlamming die in de vorige eeuw miljoenen slachtoffers maakte. De Rotary heeft het wereldwijd uitroeien van deze ziekte sinds 1985 tot haar nr. 1 prioriteit gemaakt.

Nederlandse Rotarians dragen daaraan bij door geld in te zamelen door de verkoop van de Voorhoutse End Polio Now tulpen. De actie is zo’n succes, dat deze tulpen niet alleen in Nederland, maar in landen verspreid over de wereld worden geplant. Door de behaalde opbrengsten van de End Polio Now tulpen en andere acties zijn inmiddels vele miljoenen kinderen dankzij de opbrengst gevaccineerd en beschermd tegen kinderverlamming.

De tulpenbollen die afgelopen herfst zijn geplant, bloeien nu op vele plaatsen in Nederland en andere landen. Momenteel zijn er alleen nog incidentele gevallen van polio in Pakistan en Afghanistan. Het doel is om binnen enkele jaren polio helemaal de wereld uit te krijgen.