Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 mei 2024

Wereldprimeur: KTS-leerlingen maken allereerste afvalbakbank


VOORHOUT – Jongeren en afval; vaak volgt een klaagzang, als deze woorden samen in één zin worden gebruikt. Maar het kan ook op een andere manier: de leerlingen van de KTS bouwden een afvalbakbank.

Hoe mooi zou het zijn als leerlingen van de KTS hun eigen afvalbak ontwerpen?! Dit idee bedacht Joep Derksen, gemeenteraadslid van de Partij voor Teylingen. Na het geven van een presentatie bij de KTS-leerlingen was deze groep jongeren zo enthousiast om niet alleen een nieuwe afvalbak te ontwerpen, maar om het idee nog grootser aan te pakken en er een heuse afvalbakbank van te maken; de eerste in de wereld!

Een onafhankelijke jury beoordeelde het resultaat. Deze jury bestond uit juryvoorzitter Heleen Hooij, wethouder voor de gemeente Teylingen, Ben van der Ark; Executive Chef bij Grand Hotel Huis ter Duin, en Oscar de Blanken; Architect en Partner bij Architectenbureau Van Manen.

Deze drie juryleden hebben allen een warm hart voor de activiteiten en inzet van jongeren, die er van houden om met hun handen te werken. Of het nu gaat om constructie- en bouwactiviteiten, de horeca of evenementenbouw. Zij complimenteerde de leerlingen en feliciteerden hen van harte voor het fantastische eindresultaat.

Architect De Blanken had nog een leuk nieuwtje: hij gaat kijken of en waar deze afvalbakbank op één van hun projecten in deze regio kan komen te staan.