Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 augustus 2007

‘Alle bijtjes helpen’ bij imkerij

Aantal bezoekers open dag valt tegen


NOORDWIJKERHOUT – Enkele honderden bezoekers bezochten zondag 5 augustus de Open-Deuren-Dag van Imkerij De Drie Bijen. Jong en oud werd meegenomen in de wondere wereld van de bijen en kregen een beter idee van de aantrekkingskracht van het imkerschap.

De dag zelf was succesvol, al had mede-eigenaar John Driebergen het wel eens drukker gehad: ‘Door het mooie weer hadden we niet zo heel veel bezoekers: een paar honderd mensen maar. Normaliter zijn dat er veel meer.’ Ze kregen echter een vol programma voorgeschoteld: een demonstratie honing slingeren, een rondleiding door de geschiedenis van de imkerij en Europa en bijen observeren achter een glazen deurtje.

Voor de kinderen waren er speciale activiteiten: zij mochten zelf een kaars maken van echte bijenwas en konden ook zelf honing tappen. De honingwijnproeverij daarentegen was weer alleen voor de volwassenen. Driebergen: ‘Ook het project “Alle bijtjes helpen” stond goed in de belangstelling. Met behulp van donaties worden mensen in Kenia en Zimbabwe opgeleid tot imker, zodat ze hun eigen brood kunnen verdienen.’ De volgende Open-Deuren-Dagen vinden plaats op zondag 19 augustus en zondag 30 september, van 13:00 – 17:00 uur. Imkerij De Drie Bijen is gevestigd aan Pletterij 15 in Noordwijkerhout. Voor meer informatie:
www.dedriebijen.nl.