Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 augustus 2007

Augustus moet het worden voor strandpaviljoenhouders

NOORDWIJK – Burgemeester Harry Groen en wethouder Leendert de Lange bezochten woensdag 1 augustus, samen met raadslid Enrico Hazenoot (Noordwijk Totaal), het strand van Noordwijk. Dit bezoek wordt jaarlijks gehouden en heeft tot doel om op de hoogte gesteld te worden van de toeristische ontwikkelingen voor het strandgebied. Hoog op de agenda staat dit jaar de voorbereidingen op de kustversterking, waardoor een groot aantal strandpaviljoens al per 2 september de deuren moet sluiten.

Alexander Balk, eigenaar van het strandpaviljoen Alexander Beach, ontving de gasten en samen bespraken ze de jongste ontwikkelingen. Duidelijk was dat zowel de bestuurders als alle strandpaviljoeneigenaren een gezamenlijk doel voor ogen hadden: het verbeteren van Noordwijk als badplaats.

Groen vertelde over de reden van zijn bezoek: “We doen dit als bestuur elk jaar en hiermee tonen we onze steun en sympathie voor de strandpaviljoenhouders. Juli was voor hen een lastige maand in verband met de grote hoeveelheid regen en we zijn ons er zeer van bewust dat de sluiting begin september van invloed is op hun jaaromzet. Overigens krijgen de eigenaren geen compensatie van de gemeente uit voor verloren gegane omzet, maar de discussie over wie het verlengen van de pijpleidingen gaat betalen is afgerond. Rijkswaterstaat levert het strand zo op, dat de situatie dezelfde is, zoals het was. De strandpaviljoenhouders hoeven dus niet te betalen voor het verlengen van de leidingen voor water en electriciteit.”

Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat Ineke Huizinga (ChristenUnie) zal op 5 september het formele startschot geven voor de aanvang van de werkzaamheden. Groen: “Het wordt een megaklus: in totaal komt het zand op bepaalde plekken zo’n acht meter hoger te liggen en komt er 45 meter strand bij. In totaal wordt er 1,4 miljoen m2 zand aangebracht.”

Maakt Noordwijk met het vernieuwde strand volgend jaar wel kans om bij de AD-top 10 van beste badplaatsen te komen? De burgemeester zegt gepassioneerd: “Het is onbegrijpelijk dat Noordwijk niet bij de beste 10 badplaatsen behoort volgens deze enquete. Het AD heeft zichzelf hiermee gedeklassificeerd. Overigens gaan we als gemeente volgend jaar april iets aardigs organiseren bij de opening van het strand. Wat dat nog is, dat houden we voorlopig voor ons zelf.”