Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 februari 2017

Bang voor toezeggingen

HOOGMADE > Tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandag 20 februari stemt de voltallige gemeenteraad in met de verhuizing van Kroes naar de Kruisweg. Ook SVKB laat haar oppositie varen, zo deelde fractievoorzitter Petra van der Wereld maandag 13 februari mee. Volgens haar moet dit wel de laatste keer zijn.


,,We stemmen in met de verplaatsing, maar dit soort veehouderijen passen niet in Kaag en Braassem. Ook niet aan de randen.'' Ze voegde hier aan toe, dat er al een volgende aanvraag voor een stal ligt, in dit dorp. Dat SVKB nu toch instemt, heeft ook te maken met de handelwijze van het vorige college, informeert de fractievoorzitter. ,,Van die handelwijze hebben we veel last. De oud-wethouders Jan Uit den Boogaard en Anton Kea hebben allerlei toezeggingen gedaan.'' Dat mag niet weer gebeuren, zo stelt Van der Wereld. ''Ik ben heel bang dat dit college ook al toezeggingen heeft gedaan aan de agrariër, die nu een aanvraag voor een stal heeft ingediend.''