Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 augustus 2021

Petitie voor zwemstrandje succesvol

Roelofarendsveen – Het initiatief van Nikki om een zwemstrandje te krijgen in Roelofarendsveen wordt opgepakt door het gemeentebestuur.

Inmiddels heeft deze petitie al 718 handtekeningen gekregen. Een indrukwekkend aantal, zo geeft het college van burgemeester en wethouders aan. ,,Er is behoefte om een nieuwe zwemplek te realiseren, die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.’’

Het is nog niet duidelijk, waar dat zwemstrandje dan moet komen. Nikki wil dit zelf niet gaan organiseren, zo heeft ze de gemeente Kaag en Braassem laten weten. Daarom is het gemeentebestuur op zoek naar inwoners en ondernemers, die zich hier wel voor willen inzetten. Zij worden dan ondersteund door ambtenaren om de plannen verder uit te werken.

Er zijn twee mogelijke locaties, waar het zwemstrandje kan komen, maar de gemeente staat open voor andere alternatieven. In eerste instantie wordt gekeken naar het aanleggen van een zwemstrandje aan de Groenewoudsekade/Wijde Aa en Noordkade/Braassemermeer. Voor de locatie Noordkade is twee jaar geleden al met de omwonenden gesproken over de komst van een Braassemboulevard. Daar kwam naar voren, dat er geen grote bezwaren bestaan tegen een zwemstrandje. Mocht duidelijk zijn, waar het zwemstrandje komt, dan zullen omwonenden en belanghebbenden nogmaals om hun mening gevraagd worden. De verwachting is, dat de realisatie van een zwemstrandje nog zeker twee jaar gaat duren.