Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 augustus 2021

Afspraak maken voor afvaldump

Nieuwveen – Tot nu toe kunnen inwoners van de gemeente Nieuwkoop zonder afspraak met hun afval naar de milieustraat in Nieuwveen. Maar dat gaat vanaf maandag 23 augustus veranderen.

Vanaf die datum moet iedereen namelijk een plekje reserveren om het afval bij de milieustraat op het bedrijventerrein Schoterhoek II langs te brengen. De gemeentelijke medewerkers hebben het heel druk; regelmatig staan er files naar de milieustraat. Vorig jaar werden de openingstijden verruimd, maar dat heeft volgens het gemeentebestuur van Nieuwkoop niet voldoende geholpen om de wachttijden tegen te gaan. Op het bedrijventerrein openen steeds meer bedrijven hun deuren. Daardoor worden de wegen steeds meer gebruikt.

Door het moeten maken van een afspraak om het afval te mogen dumpen, krijgen inwoners minder te maken met lange wachttijden. Ook zullen dan de afvalfiles verdwijnen en dat voorkomt weer frustratie, zo is de gedachtegang achter de afspraakmaatregel. Reserveren kan via de website www.nieuwkoop.nl (Afspraak maken milieustraat). Voor wie dat te moeilijk is, kan een afspraak ook via de telefoon geregeld worden op het nummer 14 0172. Een medewerker van het gemeentelijke Klant Contact Centrum plant dan een datum en tijdstip in om bij de milieustraat langs te gaan.