Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 november 2006

Boekwerk 'Monumentenroute' leidt tot discussiepunt over kostenplaatje

Lisse – In de commissievergadering Maatschappij en Financiën van woensdag 18 oktober vond een korte, maar hevige discussie plaats over een boekwerkje dat gedrukt gaat worden met daarin foto’s en informatie over alle gemeentelijke en rijksmonumenten in Lisse.

Joep Derksen

Daphne van der Zwet van Nieuw Lisse vond de 20.000 euro die hiervoor gereserveerd was veel te hoog. Voor het bedrag om het boek ‘Monumentenroute’ samen te stellen, kun je 66 bomen planten. Waarom overwegen we niet andere vormen van financiering. Zijn er bijvoorbeeld sponsoren of kan de Provincie Zuid Holland bijdragen aan de ontwikkelingskosten? Bert van Santen van de SGP-ChristenUnie deelde deze mening: ‘Kan het niet een even mooi boekje worden voor minder geld?’

Levien de Braal (D66) vond 20.000 euro een prima bedrag en CDA-ster Joke Vermeulen was blij dat de gids er komt: ‘Straks weten we weer wat wel en geen monument is’, haakte ze onder gegniffel van de andere raadsleden in op de actualiteit. Hans Bet, PvdA, wilde niet al te lang praten over een project met zo’n bedrag: ‘Ik heb alle vertrouwen in het college om dit goed op te pakken’.

Wethouder Guus Mesman beantwoordde de vragen en opmerkingen: ‘Het is een reëel bedrag. De oude Kunstroutegids van de gemeente was inderdaad goedkoper, maar ook dunner. In het nieuwe exemplaar worden alle monumenten in de gemeente vermeldt en het boekje zal te koop zijn: het wordt dus niet weggeven. De suggestie van de sponsoring neem ik mee in mijn overwegingen.’ Vermeulen moest daarop toch iets van het hart: ‘Moeten we als gemeente gaan bedelen? Ik zie die sponsoring helemaal niet zitten!’