Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2007

“Mensen moeten niet dingen roepen die niet gaan gebeuren”

Voorhout – Bij het horen van het nieuws over de actiegroep die Panorama Tulipland naar Lisse wil hebben, gelooft Piet van Vliet zijn oren niet. De man van Panorama Tulipland begint hard te lachen. “Dat is wel heel apart hoor, maar ze gaan hun gang maar. Iedereen is natuurlijk vrij om te doen wat ze willen, maar er is helemaal niets aan de hand. Inderdaad hebben we Westerbeek gekocht, maar de beslissing over waar Panorama Tulipland komt, is nog helemaal niet genomen. Dat zal waarschijnlijk voor de zomer bekend worden.”

Ook deelt Van Vliet de mening van Tonies over mogelijke parkeeroverlast niet: “Wie zegt dat er parkeeroverlast komt? Dat zijn vooronderstellingen die nergens op gebaseerd zijn. De mensen moeten niet dingen roepen die niet gaan gebeuren.” Hij geeft een handreiking: “Mocht het ooit zover komen dat we richting de ruïne van Teylingen gaan, dan gaan we in overleg met alle belanghebbenden. Wij houden namelijk vast aan het harmoniemodel en niet aan het conflictmodel, want we zijn er helemaal niet op uit om mensen tegen de haren in te strijken.”

Hij gaat verder: “Ik kan natuurlijk niemand tegenhouden hun mening te uiten, maar dit moet niet teveel opgeblazen worden. Iedere keer komt weer een bericht in de kranten dat we met een partij aan het praten zijn. Ondertussen zijn we al gelinkt met acht verschillende gemeenten, waarvan de meest recente Hillegom, Lisse en Teylingen zijn. Iedereen wordt onrustig door dit soort mededelingen.” Van Vliet gooit een balletje op: “Wie weet gaan we wel op drie verschillende locaties zitten?!”

Concluderend stelt hij: “Maar in feite zijn alle opties nog open en zijn we met veel verschillende partijen aan het praten, op bestuurlijk niveau maar ook met privaatpartijen, die actief zijn in bijvoorbeeld, horeca, supermarkt of andere etablissementen. We sluiten niets uit en zijn meerdere opties aan het overwegen.”