Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 mei 2007

Freeforeverband: Muziek met een missie

Rijnsburg – De zeven jongeren tussen 17 tot 20 jaar waaruit de Freeforeverband bestaat, hebben een missie. Niet om rijk of beroemd te worden, maar om God’s naam aan jongeren over de hele wereld bekend te maken. En dat gaat hen lukken ook, weten ze: “Wij geloven dat God onze talenten heeft gegeven om ze niet te verkwisten. We gaan de talenten dan ook niet in de grond stoppen, maar gaan aan de slag om alles te verdubbelen.”

door Joep Derksen

Afgelopen woensdag kreeg de Freeforeverband landelijke bekendheid door mee te doen aan de voorronde van de 3FM X-Noizz Band Battle. FreeForever was de glorieuze winnaar en haalde zowel de publieksprijs als de juryprijs binnen. Aanstaande zondag moeten ze op radio 3 FM met drie andere bands strijden voor de mogelijkheid om op 9 juni op te treden op de EO-Jongerendag. De luisteraars stemmen op wie de uiteindelijke winnaars zijn, ook krijgt de band met de meeste Hyvesvrienden een wildcard voor de finale. Chris Hofman is overweldigd door het succes: “De jury was vol zeer enthousiast over ons en vonden onze muziek uniek en vernieuwend. Anjo, die de elektrische gitaar speelt, kreeg ook alle lof.”

De band is in 2002 opgericht, met als visie psalm 105, vers 1, 2 en 3. In de afgelopen jaren is de Freeforeverband gegroeid naar een volwaardige groep met een eigen sound, die al kan rekenen op een vaste en groeiende schare fans.

Chris: “Veel Christelijke jongeren vragen zich af waar God is en wij vertellen ze dat je de zon niet altijd hoeft te zien, maar dat die er wel degelijk is. Met onze optredens en muziek laten we zien dat je kunt genieten en vrij kunt zijn onder gezag van God en dat je best plezier kunt krijgen en gek mag doen. Zangeres Elise van Weijjen vat de hartenwens van de bandleden samen: “We willen rondtoeren met de band, laten zien dat Jezus leeft en zorgen dat veel mensen zich zullen bekeren tot God.”

Meer informatie over de Freeforeverband:
www.freeforever.nl. Hun CD ‘Destination’ is ook te bestellen via info@freeforever.nl. Kijk ook op: www.xnoizz.nl.