Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2007

Politie laat ook laatste verdachten moord vrij

NOORDWIJKERHOUT – Van de 20 verdachten die werden aangehouden na de moord op een 44-jarige man uit Polen, op zaterdag 25 augustus in Noordwijkerhout, is er geen een meer in hechtenis. Nadat de politie in de eerste dagen van het onderzoek al 17 van de aangehouden personen liet gaan omdat bleek dat zij niets met het misdrijf te maken hadden, zijn nu ook de laatste drie verdachten op vrije voeten gesteld. Dat liet de Politie Hollands-Midden afgelopen woensdag weten naar aanleiding van vragen van de Weekendkrant.

“De politie is druk bezig en we hebben 20 rechercheurs die met de zaak bezig zijn’, antwoordt politievoorlichter Marco Leeuwerink op vragen naar de stand van het onderzoek. “Een buurtonderzoek wordt uitgevoerd bij de locatie waar het gruwelijke feit heeft plaatsgevonden. Daarnaast doen we nog veel meer, maar de precieze details hierover zijn niet voor publicatie.”

Wel bevestigt de politie dat zij vorige week zaterdag straatinterviews heeft gehouden onder voorbijgangers in Noordwijkerhout. Wat dat heeft opgeleverd wil de politie niet zeggen. “We komen overigens graag in contact met mensen waar we nog niet mee gesproken hebben: wellicht hebben zij nog nieuwe informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn”, aldus Leeuwerink.

Informatiepunt

De dodelijke steekpartij in Noordwijkerhout heeft gezorgd voor grotere aandacht voor de problematiek met Oost-Europeanen. Deze spitst zich vooral toe op huisvesting en criminaliteit. Leeuwerik: “Wij zijn van plan om volgende week een persgesprek te organiseren. Daar komen de politie en gemeenten gezamenlijk bij elkaar om informatie uit te wisselen met de media over de wijze waarop de lokale overheid en gemeenten bezig zijn om problemen met Oost-Europeanen te tackelen.” De politiewoordvoerder licht nu alvast een tipje van de sluier op: “We zijn bezig met de voorbereidingen voor een fysiek informatiepunt.”

De zes Bollenstreekgemeenten bezinnen zich momenteel op de vraag hoe om te gaan met de zogeheten ‘Polenhotels’. Om overlast in woonwijken te voorkomen wordt gedacht aan het huisvesten van buitenlandse werknemers in grootschalige complexen, zoals gebeurt met asielzoekers. Het verplichten van werkgevers om te zorgen voor huisvesting, bijvoorbeeld in portocabins, zou ook een mogelijkheid zijn.