Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2007

First Friends valt buiten subsidiepot

VOORHOUT – Het initiatief van Liz Wassenaar om met ‘First Friends’ de Teylingse gemeenschap dichter bij elkaar te brengen, wordt door de gemeente ondersteund, middels het toevoegen van de reclamefolder van First Friends aan de gemeentelijke geboortetas. Een subsidie van circa 700 euro zit er echter niet in en Wassenaar zal de kosten zelf moeten dragen.

Wassenaar heeft eerder dit jaar een volkomen nieuw concept geintroduceerd: ze nam het initiatief om thuisblijvende moeders en vaders met elkaar in contact te brengen. Hun kinderen konden tegelijkertijd met elkaar kennis maken en de ouders konden zorgenvrij met elkaar praten en tegelijkertijd hun kroost in de gaten houden. Deze wekelijkse bijeenkomsten vinden plaats in de Speleweij en de jaarkosten hiervoor bedragen circa 700 euro: een fors bedrag voor een thuisblijfmoeder.

Wassenaar is dan ook licht teleurgesteld over het collegebesluit: ‘Ik doe iets voor de gemeenschap, puur met mijn eigen geld. Ik had gehoopt dat de gemeente de meerwaarde hiervan inziet en een subsidie zou geven, zodat de toekomst van de groep, die nu al tot meer dan twintig moeders en kinderen gegroeid is, te waarborgen.’

Gemeentelijk woordvoerder Lidy Schoof-Wessels, Afdeling Advies & Ondersteuning, Communicatie, legt het standpunt van de gemeente uit: ‘De subsidieaanvraag past niet in de richtlijnen van het welzijnsprogramma. Dit is iets voor ouders en kinderen samen, dus het valt ook niet onder de regels voor peuterspeelzalen.’ Het is niet zo, dat de gemeente First Friends niet waardeert, zo laat de woordvoerder weten: ‘Dit is een hartstikke sympathiek doel en de gemeente wil de informatie over First Friends verspreiden, maar meerdere mensen doen een beroep op de subsidiepot en er moeten keuzes gemaakt worden.’