Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2008

Mystieke maskers bij Tutti-A-Tavola

VOORHOUT – Een prachtig voorbeeld hoe de kunst van het ontwerpen gecombineerd kan worden met de kunst van het koken is de komende twee maanden te zien bij Tutti-A-Tavola Italiaanse delicatessenwinkel aan de Herenstraat. Originele en handgemaakte Venetiaanse maskers staan in de winkel tentoongesteld: “De mystiek van het eten combineert zich perfect met de mystiek van het masker.”

Eigenaar Bert Pilaszek vertelt over deze combinatie: “Deze maskers geven een mooie weerspiegeling van de oorsprong van deze gelaatbedekkers. Het gebruik van deze maskers is al eeuwenoud en met veel traditie omgeven. Originele maskers worden gemaakt van rijstpapier en voor de uitvoering van het theaterstuk of het carnaval district gebonden in mooie kleuren geschilderd. Maskers, façade, mystiek: overal schuilt wel een verhaal achter, zo zijn ook de producten in onze winkel, want elk artikel heeft zijn eigen verhaal en is omgeven met een vleugje geheimzinnigheid.”

Met het verdwijnen van de Stichting Werkgroep Kunstkring Voorhout, die iedere zes weken zorgden voor een nieuwe expositie, lijkt Tutti-A-Tavola het expositiestokje over te hebben genomen. “Over twee maanden hebben we een nieuwe expositie, met prachtige papierknipkunst en haardtegeltjes met allerlei verschillende producten erop afgebeeld. Met Kerst komt hier een glasblazer die waarschijnlijk een demonstratie gaat geven in de winkel, als onderdeel van een glasexpositie.” Pilaszek besluit: “Overigens zijn de Venetiaanse maskers in deze winkel te koop: ze variëren in prijs van 35 euro tot 135 euro.”