Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 juli 2008

Moeder en zoon winnen 5.000 euro met Sudoku

VOORHOUT – Iedereen die van puzzelen houdt, heeft ook wel eens een Sudoku gemaakt. Michel Niewold is al jaren gek van dit soort puzzels en zijn moeder Truus nam voor hem een abonnement op het Hoshi Sudoku puzzelmagazine. In de eerste editie die Michel vervolgens ontving stonden, als onderdeel van een prijsvraag, zeven categorieën puzzels die hij allemaal oploste. Het duurde anderhalve maand voordat Michel de hele antwoordkaart had volgepuzzeld, maar net voor de deadline kon hij het geheel insturen.

En dan komt er op een dag een telefoontje dat Truus en Michel de halfjaar prijs hebben gewonnen, wat goed is voor een geldprijs van maar liefst 5.000 euro! De moeder: “Ik geloofde het eerst niet. Ik doe aan allerlei wedstrijden mee voor de leukigheid, maar win nooit wat.” Haar zoon: “Ik speel al jaren de Sudokupuzzels; daarvoor was ik ook gek van cryptogrammen, cijfercodes en rekenpuzzeltjes. Die 5.000 euro hebben mijn moeder en ik 50-50 verdeeld. Ik ga voor die 2.500 euro lekker met mijn vriend op vakantie naar Egypte.”