Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2008

Gerard van Schie ontwerpt Unicef poster

SASSENHEIM – Het is een van de hoogtepunten in zijn leven: Gerard van Schie (32) heeft het ontwerp gemaakt voor de nieuwste Unicef-poster van “Kids United”. Hij is de eerste persoon die leeft met een verstandelijke beperking, die dat gelukt is. Al zijn collega’s en vrienden van het Bollenpallet zijn dan ook met recht reuzentrots op Gerard.

Een van de begeleiders, Jimmy Kreuseler, vertelt over de Unicef-poster: “Deze poster wordt gebruikt voor 1.200 scholen door heel Nederland die meedoen aan een project voor Unicef. Het komende schooljaar zetten die schoolkinderen zich in om geld in te zamelen voor het bouwen van waterputten in Guinee Bissau. Dat kan zijn door het organiseren van een hardloopsponsorwedstrijd of middels een inzameling. De opbrengsten van deze activiteiten gaan naar Unicef en als dank krijgen die scholen deze herinneringsposter die door Gerard is gemaakt.”

Ieder jaar wordt een kunstenaar gevraagd om deze poster te ontwerpen, maar het werk van Van Schie viel zo in de smaak, dat Unicef besloot om zijn werk te gebruiken. Enkele maanden geleden kwam Unicef-projectcoördinator Bert Tielemans langs om kennis te maken met de tekengroep van het Bollenpallet. Zeven mensen ontwierpen een poster en het werk van Van Schie sprong eruit. Woensdag 10 september werd de kunstenaar in het zonnetje gezet en ontving hij een ingelijst exemplaar.

Hij vertelt hierover: “Ik ben hier echt blij mee, want ik heb mijn best ervoor gedaan. Ik heb kinderen en vogels op het werk gezet, maar ook een waterput. Kijk, daar rechtsboven staat een tuba. Ik vind muziek namelijk mooi. Die poster die ik heb gekregen ga ik thuis ophangen.” Wat vond Van Schie het mooiste aan de dag? “Dat mijn ouders erbij waren.” Kreuseler wil nog even kwijt: “Ook wij vinden het heel leuk dat het werk van Gerard is uitgekozen, want hij is al twee keer genomineerd geweest voor kunstwedstrijden voor kunstenaars met een verstandelijke beperking. Nu heeft hij echt wat gewonnen!

Van Schie blijft zeker doorgaan met tekenen: het is zijn grote passie, samen met zijn baan bij de Blokker waar hij collega’s helpt en artikelen rechtzet in de schappen.