Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 november 2008

MADD lunch voor senioren

VOORHOUT – De Zonnebloem organiseerde vrijdag 31 oktober een activiteit in het kader van de landelijke “Make a difference day (MADD)”. Een twaalftal senioren genoten in de kantine van Handbal Vereniging Foreholte van een heerlijke lunch, aangeboden door AH Voorhout.

Een aantal zonnebloemvrijwilligers heeft de handen flink uit de mouwen gestoken, maar allen wijzen naar Plony om kort commentaar te geven: “Zij is de grote animator!” Zelf vertelt ze: “We hebben voor deze lunch de mensen uitgenodigd die niet meer met onze andere uitstapjes meekunnen en die eigenlijk alleen zijn. Ze krijgen hier een uitgebreide lunch met onder meer een wijntje, soep, koffie en een broodje kroket.”
Mevrouw Heerings (93) vertelt waarom ze hieraan meedoet: “Ze vroegen me en je kan niet altijd ‘Nee’ zeggen. Gelukkig ben ik niet eenzaam, want ik spreek mijn kinderen en kleinkinderen nog regelmatig. Ik ben dan ook zo blij dat ik goed bij ben met mijn hoofd, zodat ik goede gesprekken met hen kan aangaan, al is mijn onderstel wel slecht.” De 74-jarige heer Hoogervorst participeert voor het eerst aan deze MADD-lunch: “Plony kwam het vragen en toen kon ik geen nee meer zeggen.” Gevraagd naar zijn favoriete drankje bij deze lunch, stelt de man met een lach: “Met een borreltje mogen ze altijd bij me aankomen.”