Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 november 2008

“Noordwijk Marketing een kans geven”

NOORDWIJK – “Mijn idee is dat Noordwijk Marketing meer is gericht op het conferentiegebeuren dan voor onze hotelsector.” Jos de Haas, samen met zijn vrouw Fleur de Haas-Zonneveld eigenaar van Hotel aan Zee, loopt niet over van enthousiasme over Noordwijk Marketing.

De Haas legt uit waarom hij dit vindt: “Noordwijk Marketing wil Noordwijk verkopen via beurzen en het internet, maar voor onze hotelsector is het moeilijk te peilen wat Noordwijk Marketing voor ons betekent en kan gaan betekenen. Het is een nieuwe organisatie, al zijn ze wel al anderhalf jaar bezig. Het is nu in ieder geval nog niet te zeggen of ze het bedrag waard zijn wat wij aan hen uitgeven. Toch willen we hen een kans geven: er moet een collectief iets zijn dat Noordwijk kan verkopen.”
Er zijn recente ontwikkelingen die De Haas storen: “We zijn een van de weinige kleine hotelletjes die nog overblijven. Wij verhuren ons hotel niet aan Poolse arbeiders: als andere hotels dat doen, blijven er meer toeristen voor ons over. Maar aan de andere kant is er wethouder Leendert de Lange. Hij heeft zich erover uitgesproken dat ons soort hotels te armetierig zijn en hij wil dat we ons upgraden. Dat willen we ook doen, maar tegelijkertijd moeten we het weinige geld dat we overhouden opmaken aan dingen die de gasten niet zien, zoals nieuwe brandbeveiliging, dat ons door het brandweerbeleid wordt opgelegd. Door alle regeltjes is er niet echt ruimte voor extra investeringen. Verder zou ik aan de gemeente willen adviseren om bij de toekomstige bouwplannen aan de kust rekening te houden met ons hotel, zodat ook in de toekomst onze gasten op de bovenste verdiepingen nog zicht op zee hebben.”