Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 november 2008

Toekomstige zwemhelden strijden om Swim-kick award

SASSENHEIM – In zwembad De Wasbeek vonden de jaarlijkse Swim-kick wedstrijden plaats voor de Minioren van De Columbiaan. Zo’n vijftig zwemmertjes en zwemstertjes van deze Voorhoutse vereniging en de Waddinksveense zwemvereniging Van Uden – De Gouwe streden om de verschillende medailles. In de categorieën voor beginners en gevorderden zwommen de 6 – 12 jarigen alsof hun leven ervan afhing. Dit tot groot vermaak van het publiek dat in groten getale was gekomen. Met de recente successen van De Columbiaan, zou het heel goed mogelijk kunnen zijn dat deze mensen onbewust naar een toekomstig Nederlands Zwemkampioen zaten te kijken.
Marjolijn Jacobs, trainster van de Columbiaanminioren, vertelt: “We hebben vandaar verschillende afstanden die de kinderen afleggen. De allerjongsten zwemmen bijvoorbeeld twee keer twee banen schoolslag en rugslag, terwijl de ouderen de 200 meter wisselslag uitvoeren. Aan het eind van de dag vindt het hoogtepunt plaats: het estafettezwemmen.”