Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 maart 2009

Benefietevenement voor P.C. Hooftcollege

TEYLINGEN – De toenmalige indieners van een subsidievoorstel waarover de kindergemeenteraad enkele maanden geleden besliste, laten zien echte doorzetters te zijn. Indertijd besloot de kindergemeenteraad dat het P.C. Hooftcollege, een school voor kinderen met een ontwikkelingsstoornis, 400 euro toe te kennen. Veel te weinig, oordelen Jard de Jong (20) en Denise Esser (18). Om de gewenste 2.000 euro bij elkaar te halen, zodat de leerlingen gebruik kunnen maken van eersteklas gereedschappen in het technieklokaal organiseren enkele jonge Teylingers zaterdag 4 april een benefietconcert in het Sassenheimse Park Rusthoff.

Door Joep Derksen

Samen met Stefanie van Elteren, Kim Dubbelaar, Diane Hoogenboom, Ellen Kluts en Gizlen Dahane hebben Denise en Jard een heel scala aan optredens geregeld. Op 4 april treden tussen 12:00 uur en 17:00 uur zeer bekende namen belangeloos op: de Flierefluiters, DJ Milan, Whatever, Adest Musica, UGSV demonstratie gevechtskunsten, Dansstudio Sonja!, Crescendo, Hans Brinkersconcept en de Feesttoeters. En de entreekosten? Die zijn slechts 2,50 euro voor de hele dag.

Esser en De Jong vertellen in een interview: “Het P.C. Hooftcollege heeft het bedrag van 2.000 euro waarover de kindergemeenteraad heel hard nodig. Naast de gereedschappen willen ze het techniekdeel heel erg uitbreiden. We gingen dan ook absoluut voor die 2.000 euro of helemaal niets. Toen we te horen kregen dat een bedrag van 400 euro werd toegezegd was dat voor ons een hele grote ‘Oeps’. We gingen met dit nieuws terug naar het P.C. Hooftcollege, maar daar aangekomen besloten we dat we echt wat wilden doen voor de kinderen. Vandaar dat we op het idee kwamen om een benefietevenement te organiseren.”

De gemeente reageerde positief op dit initiatief en regelde niet alleen de vergunning, maar ook sponsort de lokale overheid 40 kaartjes. De organisatie is nog in afwachting van de toezegging van burgemeester Sander Schelberg om het benefietevenement te openen. De Jong en Esser vervolgen hun verhaal: “Omdat we allemaal in muziek geïnteresseerd zijn, hebben we al onze kennissen gebeld en gevraagd om hun medewerking. We willen minimaal 500 bezoekers hebben op zaterdag 4 april. Het evenement is dan ook veel meer dan een concert: er is een keur aan optredens, die afgewisseld worden door de opzwepende muziek van DJ Milan. Ook is er een suikerspinkraam en wordt er geschminkt. Door de grote variatie aan muziek in combinatie met demonstratiesporten kan de hele gemeente Teylingen hier komen genieten.”
Bezoekers hoeven zich niet van te voren te registreren, maar kunnen zich bij de ingang van het Park Rusthoff aanmelden.