Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2009

“We gaan voor de eerste plaats”

Gemeente sponsort Solarboat

VOORHOUT – Wethouder Henriëtte Wilbrink overhandigde maandag 8 juni de KTS-deelnemers aan de Dutch Open Solarboat Challenge 2009 een cheque ter waarde van 2.000 euro. De gemeente wil hiermee haar steun geven aan de wijze waarop de leerlingen zich met zonne-energie bezighouden. Als tegenprestatie werd een sticker met het gemeentelijk logo op de boot geplakt.

Door Joep Derksen

Vorig jaar behaalden de KTS-leerlingen in deze competitie, waar vooral hogescholen en universiteiten aan meedoen, de innovatieprijs met hun boot “Jelmar”. Ook werden tientallen concurrenten verslagen in de verschillende dagraces, waarbij ook nog eens een keer de derde plaats behaald werd. “Skipper” Leander van der Geest, die in zijn stuurmanskunsten excelleerde, is voor dit jaar weer gevraagd om in de boot, die volledig op zonne-energie vaart, plaats te nemen.

Van der Geest vertelt: “Ook dit jaar gaan we weer voor de innovatieprijs, want we hebben een unieke wijziging op de zonnepanelen. Wat dat is, daarover laat ik me voorafgaand aan de competitie niet uit. Ik denk dat we dit jaar een grote kans maken om in ieder geval een dagrace te winnen.” Kan hij niet een tipje van de sluier oplichten over de unieke wijziging? “Water”. Of er water onder de zonnepanelen werd gegoten, zodat het zonlicht werd gereflecteerd, wilde Van der Geest niet bevestigen.

Wilbrink liet van haar kant weten waarom de gemeente een sponsorbijdrage van 2.000 euro levert: “Er zijn geen onderwijsmiddelen beschikbaar om aan dit initiatief bij te dragen, maar wij zijn een Millenniumgemeente. Dit initiatief is zo leuk: de jongelui zijn bezig met zonne-energie en ik vind het geweldig dat juist deze school zich wil meten met het hoger onderwijs. Ik ben trots op deze school: zij zijn de beste ambassadeurs voor het VMBO-onderwijs.”
De Dutch Open Solarboat Challenge 2009 vindt plaats van 15 tot en met 20 juni. Er doen 45 teams uit binnen- en buitenland aan mee. Het verloop van de races is te volgen via: www.dutchopensolarboatchallenge.org.