Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2009

Kwaliteitshandvest gemeente klaar

TEYLINGEN – Wethouder Henriette Wilbrink presenteerde donderdag 9 juli tijdens de gemeenteraadsvergadering het kwaliteitshandvest van de gemeente. In deze folder staat welke dienstverlening de inwoners van Teylingen van de gemeente kan verwachten. Tevens staat de folder op de gemeentelijke website.

Door Joep Derksen

In de folder staat dat inwoners bij de gemeentewinkel terechtkunnen voor zaken als het aanvragen van een paspoort, rijbewijs of vergunning, maar ook om vragen te stellen over gemeentelijke belastingen of het bekijken van bestemmingsplannen. De gemiddelde wachttijd bedraagt zes minuten, maar de gemeente stelt garandeert volgens de folder ook dat de wachttijd maximaal twintig minuten bedraagt. Op donderdagavonden en in de maanden mei, juni en juli kan deze maximum wachttijd oplopen tot dertig minuten.
Verder is er een overzicht te vinden over de afhandelingsduur van aanvragen en vergunningen. Voor klachten kunnen inwoners terecht bij de afdeling Gemeentewinkel (0252 783 300) of via: www.teylingen.nl. Of, zoals het in de folder staat: “Een klacht is een gratis advies.”