Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 november 2009

Zet dat hek terug!

VOORHOUT – De gemeente Noordwijkerhout praat over het witte muurtje, maar in Voorhout lijkt een hekje bij de Agneshove een belangrijk discussiepunt te worden. Het artikel over de verlaagde stoeprand bij de Agneshove dat vorige week in Nieuwsblad Teylingen stond, heeft heel wat stof doen opwaaien. Niet zozeer om het feit dat mensen met een loopbeperking moeilijker van de stoeprand af kunnen, maar vanwege een weggehaald hekje. Huub Paardekooper van de Bewonersvereniging Boerhaavestraat laat weten: “Tegen de afspraken in is dit hekje weggehaald.”
Enig begrip heeft Paardekooper wel voor de actie die een vertegenwoordiger van de Vereniging van Eigenaren van de Agneshove heeft ondernomen. Er ligt nu op de normale route die de bewoners van de Agneshove moeten lopen teveel bouwrotzooi. “Maar het moet wel tijdelijk zijn dat dit hekje weg blijft. Er zijn voor de bouw afspraken gemaakt dat er geen wandel of fietsverkeer langs deze kant van het gebouw richting de Boerhaavestraat zou gaan. Maar nu blijkt de Vereniging van Eigenaren van de Agneshove zich het recht te behouden dat hek weg te halen. Dat hek stond er maar een paar uur in en ook de paal waaraan deze vastzat, is enkele dagen later verwijderd.” Tijdens een vergadering van de bewonersvereniging werd ook over het verdwenen hekje geplaatst en de 31 huiseigenaren waren het eens: “Dit pad mag niet open blijven: het hek moet zo snel mogelijk terug.”