Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 februari 2010

“Dit is gewoon overmacht”

Wethouder vindt dat hij niets kan doen

VOORHOUT – In november 2009 zegde de gemeente Teylingen een bedrag van maximaal 200.000 euro toe om de aanpassingen aan de nieuwe Agnes te realiseren, zodat de bewoners met een lichte zorgvraag ook terug konden naar het centrum. Wethouder Leo van der Zon (VVD), die namens de gemeente het akkoord met ActiVite en Stek ondertekende, stelt zich niet kritisch op over de uitgesteld verhuizing. “Ze kunnen geen ijzer met handen breken.”

Door Joep Derksen

Met nadruk geeft de wethouder aan dat de gemeente geen uitvoerende partij is in dit geheel. Hij praat dan ook over “ze” als hij over de mede-ondertekenaars ActiVite en Stek spreekt. De uitgestelde verhuizing kwam niet als een verrassing, informeert Van der Zon: “Vorige week hoorde ik al dat het niet echt zou gaan lukken om de bewoners in april te verhuizen. Qua bouw is er namelijk meer tijd nodig. Ik vind dat natuurlijk hartstikke sneu, maar ze kunnen geen ijzer met handen breken. Daar ben ik van overtuigd, want tot het onmogelijke is niemand gehouden. Er wordt hard gewerkt en de bouw kan gewoon niet tijdig uitgevoerd worden.”

Toch is de gestelde verhuisperiode van april door Van der Zon en de vertegenwoordigers van ActiVite en Stek al in november aangekondigd. Nu worden de ultrasenioren nog weer een keer teleurgesteld. Is dat geen schande? De wethouder: “ActiVite en Stek gingen ervan uit dat het uitvoerbaar was, maar het blijkt dat architecten en constructeurs meer tijd nodig hebben. Dat kun je niet van tevoren aan tafel bedenken.”

Vergunning

Het klopt inderdaad dat de vergunning voor de zusterpost nog niet eens is aangevraagd, laat van der Zon weten. “Pas als helder is, wat er precies in het gebouw komt, dan volgt de vergunningsaanvraag. Maar als die aanvraag eenmaal gedaan is, volgt de vergunning binnen een paar weken. Echter, als gemeente kunnen we inhoudelijk niets doen. Ik zet er druk op en zorg dat alle mensen hun klus doen. Men is er heel hard mee bezig. Er wordt heel hard gewerkt, maar ik ben geen architect en kan me niet op een andere wijze mee bemoeien. Ik ben heel kritisch geweest naar ActiVite, maar merk dat dit uitstel niet veroorzaakt is door onwil. Dit is gewoon overmacht.”
Diane Brussee, dochter van een van de Ravellaan-bewoonster, maakt korte metten met de opmerkingen van de wethouder: “Het is belachelijk: het gebouw is kant en klaar. Een ander kan in de tijd tussen november en april een kant-en-klaar huis neerzetten. ActiVite en de gemeente stellen die mensen weer teleur. Ik heb er geen woorden meer voor.”