Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 februari 2010

Hogere vergoeding stembureauleden

LISSE – De vergoeding voor de stembureauleden is in een jaar tijd met 20% gestegen. De mensen die de stembiljetten van de kiezers controleren en de stemmers, indien nodig, uitleg geven over hoe er gestemd moet worden, waren ontevreden over de hoogte van het bedrag die bij vorige verkiezingen werd uitbetaald.
Tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement ontvingen de stembureauleden 125 euro, maar ze vonden ‘deze vergoeding in verhouding tot de vele uren (8, red.) te laag’, aldus een ambtelijk rapport. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 9 februari besloten dat de vergoeding voor stembureauleden omhoog moet gaan naar 150 euro. De vergoeding voor ambtenaren blijft staan op 75 euro, maar wel mogen zij de acht uren die ze als stembureaulid verzorgen later als bijzonder verlof opnemen.