Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 februari 2010

Tentoonstelling in De Zwarte Tulp

LISSE – Ter ere van het 150-jarig bestaan vindt momenteel in Museum De Zwarte Tulp de tentoonstelling “Van windhandel tot wereldhandel” plaats. Deze tentoonstelling staat in het teken van het 150-jarig bestaan van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur te Hillegom. De KAVB is de belangenbehartiger van de bloembollensector, die sterk met deze streek is verbonden.

Een aantal van de onderwerpen uit de Canon van de Bloembollen is tot 16 mei in de tentoonstelling te zien. Ook zijn unieke voorwerpen uit de historie van de KAVB te bewonderen. “Zoals een origineel schilderijtje van Jan Voerman, die de bollen schilderde voor de verpakkingen, maar ook een boek met marmeren voorkant uit 1875. In dit boek staan portretfoto’s van de originele oprichters van de KAVB: zeer uniek, want de fotografie ontstond pas rond 1840. Daarnaast is een buste van Krelage te zien, de man die 40 jaar voorzitter was van de KAVB: na sluiting van de tentoonstelling zal dat niet meer mogelijk zijn”, informeert Dwarswaard.
In het museum zijn vensters gewijd aan de windhandels, het Scheidsgerecht voor de bloembollenhandel, de rol van de wetenschap (LBO, Lisse), de familie Krelage en de Hillegomse kalkzandsteenfabriek. Voor meer informatie: www.museumdezwartetulp.nl.