Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 februari 2010

Verklarende brief over PPO-dossier

LISSE – ‘Er is geen sprake van een fiscaal delict.’ Wethouder Bas Brekelmans (VVD) wil het verhaal uit de wereld helpen dat de gemeente niet correct heeft gehandeld bij de verkoop van het PPO-terrein. Op verzoek van de gemeenteraad heeft de wethouder een brief gestuurd aan de betrokken inwoner Cees Horsman om hem te vertellen dat vragen van de belastingdienst over het gemeentelijk handelen niet zullen leiden tot een oordeel dat Lisse frauduleus gehandeld heeft.

Brekelmans: ‘In een brief van de belastingdienst uit 2005 wordt gevraagd naar de verkoop van het ppo-terrein in relatie tot de btw- en overdrachtsbelasting. Maar Horsman interpreteert deze brief verkeerd. Een fiscaal adviesbureau heeft aangegeven dat de verkoop van dit terrein in de btw-sfeer kon gebeuren. Mocht de belastingdienst het anders zien, dan hoeft de gemeente het verschil van 6% niet te dragen. De koper (Romeyn Projectontwikkeling BV, red.) heeft namelijk aangegeven dat hij dit risico wel zal dragen, dus dat risico is voor hem. De gemeente wordt hoe dan ook niet aansprakelijk gesteld.’
De wethouder hoopt dat het PPO-dossier met zijn brief voorgoed kan worden afgesloten. ‘Ik krijg per dag gemiddeld twee mailtjes van Horsman.” Het college wil nu een streep zetten onder de communicatie met Horsman over het PPO-dossier.