Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 februari 2010

Voordewind teruggeroepen naar Den Haag

LISSE – Dat het kabinet vrijdagavond op punt van springen stond, bleek tijdens de politieke avond van de SGP/ChristenUnie. Joël Voordewind, tweede kamerlid voor de ChristenUnie, die als spreker was uitgenodigd, diende de bijeenkomst om 22:00 uur te verlaten om spoorslags terug te rijden naar Den Haag.

Joep Derksen

Aan het begin van de avond liet Voordewind over de Haagse politieke spanningen weten: “We waren niet verrast door de opmerking van Wouter Bos dat zijn partij tegen een verlenging van de missie in Uruzgan was, maar wel dat deze zaak op scherp gezet werd. Ik ben voor deze bijeenkomst uit Den Haag gekomen, maar zodra ik een sms-je krijg, moet ik direct terugkeren naar deze stad.”

De ChristenUnie werd de afgelopen drie jaar gezien als het cement tussen de partijen CDA en PvdA. Is de cementbak onderhand leeg? Voordewind: “De troffel maakt overuren en de cementbak raakt inderdaad aardig leeg. We zijn constant aan het kijken naar oplossingen om te kijken of we een gezamenlijk standpunt kunnen krijgen.”
Kort voor tien uur ’s avonds kwam het moment waarvoor Voordewind gevreesd had. Hij pakte zijn telefoon en belde de fractievoorzitter. Die liet hem weten onmiddellijk in zijn auto te stappen en naar Den Haag te komen.