Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juli 2010

Huizenkopers trotseren storm

VOORHOUT – De inschrijving voor tien 2-onder-1-kapwoningen in het plan Boechorst, deelplan De Hagen heeft weer tot een stormloop van potentiële huiskopers geleid. De inkt van de Woensdagkrant was nog niet droog of de eerste gegadigde nam al met een tuinstoel plaats voor het kantoor van Max Sedelaar Makelaars (Componistenlaan 71 in Voorhout). “De kinderen zitten bij opa en oma”.

Door Joep Derksen

Alex Stolk woont momenteel al in de wijk Boechorst en hij heeft zijn zinnen op een van de woningen gezet om door te schuiven naar een nog betere woning. Al weken hield hij de lokale kranten in de gaten: “Er was een bezwaarprocedure tegen dit plan ingesteld en die persoon is in het ongelijk gesteld. Daarom wist ik dat het niet lang meer kon duren voordat de huizen in de verkoop zouden gaan. We hebben een krantenjongen die de Woensdagkrant al dinsdagavond om 19:00 uur bij ons langs brengt. Ik ben vervolgens met mijn slaapzak, tuinstoel, laptop en verlengsnoer bij dit makelaarskantoor gaan zitten.”

Stolk had ook nog overwogen om in december vorig jaar in de winterkou te zitten voor een woning van een ander deelplan van De Hagen. Hij was net te laat om er zeker van te zijn dat hij en zijn vriendin ook een woning zouden krijgen en besloot de gok niet te wagen. Nu hoeft hij maar twee nachten en dagen buiten te wachten en heeft hij nog eerste keus ook. “We krijgen een tuin op het zuidwesten en ons huis ligt aan het water. Het huis zelf is ruim en comfortabel, waarbij de prijzen beginnen vanaf 440.000 euro.”

Mailtje

Ellen Lindhout en haar vriend Mark Bakker wonen momenteel in Noordwijk-Binnen. Ook zij hebben het zich gemakkelijk gemaakt in de rij wachtenden. Als zesde in de rij kunnen zij ook gegarandeerd kiezen uit een van de tien woningen. Bakker: “Wij vonden het niets om twee weken buiten te wachten voor een nieuwe woning. Ik had Max Sedelaar gevraagd om me te informeren wanneer deze woningen vrij zouden komen en vanochtend (woensdagochtend – JD) stuurden ze me een mailtje. Ik ben hier langsgegaan om informatie te krijgen, maar toen bleken er al een aantal mensen buiten in de rij te wachten. Vervolgens ben ik er maar meteen bij gaan zitten. Eén nachtje wachten voor een nieuwe woning is goed te doen. De kinderen zitten nu bij opa en oma.”

Jetty Luining-Moes is SVM-gediplomeerd makelaar bij Max Sedelaar Makelaars. Ze laat weten: “Wij verkopen al vijftien jaar nieuwbouw in Voorhout en ook daarbuiten. We weten dat je niet drie weken van tevoren moet aankondigen dat een plan in de verkoop gaat. We hadden de Woensdagkrant geïnformeerd over de start van de verkoop en waren verrast dat dinsdagavond de eerste gegadigde al voor de deur stond. Woensdagochtend hebben we een lijst met mensen gemaild om hen te informeren over de start van dit nieuwbouwplan.”

Pluvius

Woensdagavond openden de hemelsluizen zich en Pluvius liet zijn toorn zien. De hoeveelheid regen was zo erg dat de mensen bij Max Sedelaar naar binnen mochten om daar ook te overnachten. Een van de aankomende kopers werd aangesteld als verantwoordelijke zodat er die nacht geen onverkwikkelijke dingen konden gebeuren. Luining-Moes: “De mensen mogen in het kantoor overnachten. Het weerbericht voorspeld harde wind en omwaaiende bomen en we willen niet op ons geweten hebben dat er iets gebeurd. Voor de circa twintig mensen hebben we pizza besteld.”

Zodra de bouwvergunning onherroepelijk is en 80% van de woningen verkocht zijn, begint de bouw. De mensen van het makelaarskantoor verwachten dat tussen september en december van dit jaar begonnen wordt met het heien voor de tien 2-onder-1-kapwoningen. Zo’n anderhalf jaar later kunnen de huiseigenaren intrekken in hun levensdroom.