Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2010

Goede bandenspanning spaart geld uit

Voorhout – Het nieuwe rijden staat niet voor soepel doorrijden. Althans, dat is de conclusie die getrokken kan worden bij de start van de Roadshow Het Nieuwe Rijden. Om 9:30 uur zouden twee experts op het parkeerterrein van sport- en recreatiepark Elsgeest starten met het opmeten van de bandenspanning. Het stond op dat tijdstip vol met auto’s van de sportminnende bezoekers, maar het busje met de Roadshow-experts was nergens te zien.

Door Joep Derksen

Twintig minuten nadat de Roadshow van start had moeten gaan, kwam het langverwachte busje eindelijk aanrijden. Nog net konden de twee inzittenden hun voertuig op een plaatsje in het gras parkeren, waarna ze hun officiële werkkleding aantrokken. De servicemedewerkers Jeroen Larruvee en Roel Vreeken, van Stichting de Groene Garage, waren in opdracht van de Milieudienst West-Holland aangesteld om de bandenspanning te meten. Bereidwillig lieten ze weten: “We controleren alle auto’s op de bandenspanning, tenzij mensen niet willen dat we aan hun auto zitten. Iedere auto heeft een minimale adviesspanning en we zorgen ervoor dat de goede spanning weer op de banden komt te staan. Als er een band echt veel te weinig spanning heeft, dan is die waarschijnlijk lek. We leggen dan een kaartje op de voorruit met een waarschuwing, zodat de eigenaar dit kan laten nakijken. Het is goed om de banden op spanning te hebben; voor het milieu, de verkeersveiligheid en je eigen portemonnee.”
Automobiliste Riet van ’t Hart was speciaal naar het Sportpark komen rijden om haar banden op te laten meten. Ze werd snel geholpen en was buitengewoon tevreden over de service. Tevens kreeg ze vier gratis nieuwe ventieldopjes met een groene kleur. Op het moment dat die dopjes rood worden, betekent het dat er te weinig spanning in de band zit. Ook José Joosten was blij dat ze was gekomen: “Ik las in de krant van deze actie. Ik rij niet veel, omdat ik wat met het milieu wil doen en op deze manier hoop ik nog wat extra’s te kunnen helpen.” Nadat ook haar banden gecontroleerd en tot het juiste niveau met lucht gevuld was, kon Joosten weer de weg op. Nog vele tientallen auto’s zouden die dag nog volgen.