Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2010

Glitter, glamour en sigaren

Noordwijk – Wie vrijdag 3 september niet aanwezig was op het Grand Gala du Cigare telt niet mee in de wereld van de glitter en glamour. Honderden gasten bezochten het Grand Hotel Huis ter Duin in schitterende outfits. De heren in black tie of een white dinnerjacket en de dames in cocktailjurken. Iedere gast werd bij aankomst luidkeels door een van de ingehuurde lakeien aangekondigd.

Door Joep Derksen

Dit jaar vond de 15de editie van het Grand Gala du Cigare plaats en voor het eerst gebeurde het luxe feest in het recent geopende Breakers Beach House. De gasten werden deze avond gefêteerd met een tien-gangen menu, terwijl ze tussendoor konden genieten van in totaal acht sigaren per persoon. Maar zoals het een echte sigarenroker betaamt, wordt er altijd serieus omgegaan met een goede sigaar. Of, zoals Stephan Stokkermans, commercieel directeur van Huis ter Duin, die avond liet weten: “Sigaarrokers zijn geen onruststokers.”

Het Grand Gala du Cigare was het eerste grote evenement dat in Breakers Beach House georganiseerd werd. In het stijlvolle verblijf aan het strand genoot burgemeester Groen volop van de atmosfeer, al liet hij de sigaren voor wat ze waren. Ook bekende personen als Jort Kelder gaven acte de présence. “Het was een prachtige avond. Benieuwd wat het volgend jaar weer zal worden”, zou Gert-Jan Dröge na afloop gezegd kunnen hebben.