Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2010

HKV restauratieprijs een goede stimulans om door te gaan

Voorhout – De R.K. St. Bartholomeuskerk ontving zaterdag 4 september de prestigieuze HKV-restauratieprijs. Rob van der Velden, vice-voorzitter van het parochiebestuur ontving dit kleinood uit handen van wethouder John Stuurman, die speciaal voor deze gelegenheid naar Voorhout was afgereisd.

Door Joep Derksen

Henk Vink, secretaris van de Historische Kring Voorhout (HKV) liet weten: “We reiken de HKV-restauratieprijs voor de negende keer uit. Doel van deze restauratieprijs is het levend houden van de geschiedenis van Voorhout. Wij doen dit op papier met ons clubblad DwarsOp, maar we willen ook dat de mensen geschiedenis kunnen blijven zien. De St. Bartholomeuskerk is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Voorhout en dankzij particulier initiatief is deze kerk aan de buitenkant helemaal opgeknapt.”
Stuurman sprak lovende woorden: “Wie het verleden niet eert, is de toekomst niet weert. Er is altijd een spanningsveld tussen wat je wilt vernielen danwel vernieuwen en wat je kunt bewaren. Het is mooi dat de restauratie van deze kerk zo is opgepakt en het is geweldig dat een bedrag van bijna een miljoen euro in deze moderne tijd vanuit de samenleving opgehoest wordt.” Hij overhandigde het kleinood, een schildje dat aan de kerkmuur gehangen wordt, en een schilderij aan Van der Velden. Die was verheugd: “Samen werken aan de kerk is een begrip geworden. De belangrijkste renovaties zijn klaar, maar het werk is nog niet af. Deze HKV-restauratieprijs is echter een goede stimulans om door te gaan.”