Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 oktober 2010

Bezwaren sloop ongegrond

LISSE – Drie bezwaren tegen de sloop van de voormalige Openbare Lagere School (Heereweg 251 – 253) zijn ongegrond verklaard. De drie verenigingen Heemschut, Cuypersgenootschap en Vereniging Oud Lisse deden vorige maand een laatste poging om het karakteristieke pand te behouden, maar dat bleek dinsdag 28 september niet succesvol. Het college van burgemeester en wethouders maakte dit besluit bekend.

Op 7 juli verleende het college een vergunning voor de sloop van het oude schoolgebouw en de drie verenigingen dienden hier bezwaren tegen in. Hun argument dat dit gebouw een monumentale waarde heeft en derhalve behouden diende te worden, kon het college niet overtuigen. Ook ander tegenwerpingen werden door het college niet ontvankelijk verklaard.

Ingenieur R. Onel, secretaris van de Provinciale commissie Zuid Holland van Heemschut, liet desgevraagd weten: ‘We zijn een vereniging met vijftien leden. Over de dan te voeren stappen gaan die leden met elkaar in overleg. In ieder geval is het zo dat het gebouw niet op korte termijn gesloopt wordt.’