Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 februari 2011

Genomineerd acteur op tv in ‘Zieleman’

VOORHOUT – De jonge Voorhoutse acteur Michael Nierse schittert als Dik Trom in de gelijknamige bioscoopfilm die tot eind februari in de bioscopen draait. Vorige week werd bekend dat meer dan 400.000 mensen deze film gezien hebben, waarmee Dik Trom de befaamde ‘Platina award’ heeft ontvangen. Liefhebbers van Nierse kunnen zaterdag 5 februari hun hart ophalen, want dan is de 12-jarige Voorhouter te bewonderen op televisie in de jeugdfilm ‘Zieleman’.

De schrijvers van het verhaal van ‘Zieleman’ zijn geïnspireerd door ‘Jacco’s Film’, een twee jaar geleden opgenomen korte film, die genomineerd werd voor de Kristallen Beer. Michael vertelt: ‘De regisseur Ben Sombogaart van onder meer ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ wilde mij absoluut hebben, ook al was ik eigenlijk te oud voor de hoofdrol van het tienjarig jongetje Blanco. Ik was indertijd elf jaar, maar de regisseur had er vertrouwen in dat ik die rol het beste kon spelen.’ Het verhaal gaat over een beetje een zielig jongetje die in magische zaken en geheime ‘krachttrucks’ gelooft. Zijn oudere broer loopt weg en wanneer onverwacht een klusjesman opduikt, denkt Blanco dat hij deze man heeft opgeroepen om hem te helpen zijn broer te vinden. Dit leidt tot magische en bijzondere filmmomenten.

De jonge acteur is zeer tevreden over het resultaat: ‘Het is een heel bijzondere en leuke film, die in dezelfde stijl als Jacco’s film is opgenomen.’ Is Nierse door de jaren heen gegroeid in zijn acteerkunsten? ‘Ik vind van wel, maar het kan altijd beter. Ik leer heel veel van de mensen met wie ik werk, zoals Annet Malherbe, Reinier Bulder en Robert de Hoog. Momenteel heb ik nog geen zicht op een andere rol, maar als het aan mij ligt, wil ik voorlopig nog wel vaker acteren.’

De film ‘Zieleman’ wordt uitgezonden op Nederland 3, zaterdag 5 februari vanaf 19:00 uur.