Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 maart 2011

Duivenvoorden bekritiseert gemeente Lisse

LISSE – ‘Ik wil alle lof geven aan de gemeente Hillegom, die mij zo goed hebben bijgestaan. Daar kunnen jullie nog wat van leren.’ Deze kritiek uitte Harry Duivenvoorden, die dit maal niet met zijn pet als citymanager, maar in zijn functie als vertegenwoordiger van Lisse Marketing praatte. Hij bekritiseerde tijdens de vergadering van de commissie Culturele Zaken op maandag 28 februari de gang van zaken rond de tot stand koming van het reuzenmozaïek.

Duivenvoorden: ‘Ėén wethouder zeurt me al drie jaar lang aan het hoofd of Lisse nog eens een mozaïek krijgt. En het gaat zo lastig, zeker dat ik het doe. Ik ben niet zomaar iemand! Daarom geef ik alle lof aan de gemeente Hillegom.’ Hij had al een subsidieaanvraag van 25.000 euro ingediend bij de gemeente Lisse om de activiteiten rondom het reuzenmozaïek te realiseren. Dit vond de gemeente te hoog en blijkbaar kon er nog wel wat aan het bedrag geschaafd worden, want Duivenvoorden had een nieuwe aanvraag voor 18.200 euro ingediend.

Hij vertelde hierover: ‘De hele entourage rond het bloemsteken heb ik teruggebracht naar een sobere dag. Ik heb de muziek, zangkoren en het horecatraject eruit gehaald. In Noord-Holland is een hal gevonden waar we de bloemen kunnen steken. Het is beschamend dat we niet een locatie in de Bollenstreek kunnen vinden waar dit kan gebeuren.’

Op 12 april om 11:00 uur wordt het reuzenmozaïek op Keukenhof geopend. Daarna volgt een wandeling over de Berkhoutlaan, waar schilderijen en bloemenmozaïeken zullen verschijnen. Om 12:30 uur opent een ‘Vincent van Gogh’ het mozaïek op ’t Vierkant.