Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 mei 2011

Rentetikker loopt

LISSE – Het afgelopen jaar heeft de gemeente op haar begroting een bedrag van 48.000 euro overgehouden. Dit zorgt ervoor dat wethouder Bas Brekelmans (VVD) tevreden is: ‘We zijn blij dat we een stringent begrotingsbeleid hanteren en boven de nul blijven’, zo liet hij dinsdag 26 april weten.

De komende jaren blijft de grootste uitdaging liggen in het vlottrekken van de bouwprojecten. In totaal zit er voor 43 miljoen euro in de planning met betrekking tot bouwplannen voor CNB, Hobaho, Raadhuisplein en Geestwater. Daarnaast wordt 30 miljoen euro ingeschaald voor bouwplannen van onder meer scholen. Brekelmans erkent de noodzaak van doorpakken; ‘We willen dit echt in een uitvoerende fase krijgen. Als de eerste stenen van het Fioretti College deze zomervakantie gaan vallen, dan beschouw ik dat als het moment dat we met de grote projecten echt beginnen.’ Het wordt inderdaad tijd dat er iets gaat gebeuren, want uit de Jaarstukken 2010 blijkt dat Lisse voor een bedrag van ruim 20 miljoen euro aan leningen heeft aangetrokken. Dit komt neer op een jaarlijks bedrag van 663.124 euro aan rente dat betaald moet worden. Iedere dag is de gemeente dus, alleen al aan rentekosten, 1.816 euro kwijt.