Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 juni 2011

Plannen Overbosch bijgesteld

VOORHOUT – De actie van de Betrokken Voorhouters om het Overbosch te behouden, lijkt nu al deels haar vruchten af te werpen. Wethouder Kees van Velzen (CDA) maakte zaterdag 4 juni bekend dat er een “beter plan is waarbij de aanslag op het Overbosch behoorlijk beperkt wordt”.

In maart werd een tekening openbaar gemaakt waarop duidelijk werd dat een geplande turborotonde bij de Nagelbrug ten koste zou gaan van 25% van het laatste stukje bos dat Voorhout rijk is. Gemeenteraadslid Joost Peetoom (PvdA) stelde vragen en de Betrokken Voorhouters (onderdeel van de Betrokken Teylingers) plantten onlangs een boom als teken dat ze het Overbosch niet tenonder willen laten gaan aan een nieuwe rotonde.

Van Velzen liet weten dat de Provincie Zuid-Holland een nieuwe tekening heeft opgesteld. “Dit is een beter plan waarbij de aanslag op het Overbosch behoorlijk beperkt wordt.” Volgens deze tekeningen zal niet ongeveer 25% van het bos verdwijnen, maar circa 12%. “De turborotonde zorgt voor de doorstroming van fietsers en het doorgaand verkeer, maar ook een betere ontsluiting voor het sportpark”, aldus de wethouder. De kosten voor de uitvoering van dit plan bedragen zes miljoen euro.

Hij stelde niets te zien in voorstellen om de rotonde meer richting het dorp aan te leggen ten koste van een oude vervallen boerderij: “Die willen we niet slopen, want geheid krijgen we dan allerlei belangengroeperingen over ons heen.” Ook een alternatief om de N444 om het Overbosch heen te leiden zag Van Velzen niet zitten: “Dat zou een aanslag zijn op de Elsgeesterpolder en bovendien gaat het dan 50 miljoen euro kosten; dat geld is er niet.”

1 Comments:

At 5:15 p.m., Blogger Wim Roffel said...

Zomaar een vraagje: waarom is die rotonde nodig als we over een aantal jaren een noordelijke ringweg hebben en het verkeersaanbod vanaf de Herenstraat fors zal afnemen?

 

Een reactie posten

<< Home