Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juli 2011

Cultuur ondergeschoven kindje

LISSE – Een meerderheid van de gemeenteraad stemde wel in met het reserveren van vijf miljoen euro voor de herontwikkeling van sportpark Ter Specke. Maar 5.000 euro beschikbaar stellen voor de realisatie van kunst- en cultuurprojecten bleek teveel van het goede. Een amendement van PvdA en CDA om de voorgestelde vermindering van dit bedrag in te trekken, werd tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 30 juni afgewezen door de coalitiepartijen VVD, Nieuw Lisse en D66.

Gemeenteraadslid Bert Verdoes (PvdA) beargumenteerde: ‘Uit de kadernota 2012 blijkt dat de noodzaak om te bezuinigen wat minder groot is. Minder middelen voor kunst en cultuur leiden tot een verschraling, terwijl juist op dit moment stimulering van de toename van initiatieven en activiteiten gewenst is.’ Fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA) steunde Verdoes. ‘Cultuur is belangrijk en als ik kijk naar al die andere bedragen die we aan andere dingen uitgeven, dan is dit voorstel niet verkeerd.’

De coalitiepartijen dachten hier anders over. Gemeenteraadslid Bas van Riel (D66) stelde: ‘Ook de kunst zal proportioneel mee moeten bezuinigen’ en ook fractievoorzitter Marianne Entrop (VVD) vond dat ‘iedereen z’n steentje moet bijdragen’. Het amendement haalde het dus niet.