Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juli 2011

Informatieborden voor betere stoffering

LISSE – ‘Waarom geven we 20.000 euro uit aan informatieborden in een tijd waarin miljoenen euro’s bezuinigd moeten worden?’ Deze vraag stelden de coalitiepartijen CDA, PvdA en SGP/ChristenUnie zich tijdens de behandeling van de kadernota 2012 in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 30 juni.

Fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) stelde: ‘We moeten aan de inwoners laten zien dat we geen overbodige tierlantijntjes gaan gebruiken waar niemand om vraagt. Zal er één inwoner zijn die deze borden mist? De kostenpost van 20.000 euro is te hoog. Het is een rommelig gezicht als ook in de wijken informatieborden geplaatst moeten worden.’

De oppositiepartijen roeiden echter tegen de stroming in. Gemeenteraadslid Kees Schrama (Nieuw Lisse) liet weten: ‘Het is een wens van de coalitie om de inwoners van Lisse meer betrokken te maken bij beleid. Dat gaat dan onder meer over de gemeentelijke eigendommen. Deze informatieborden zijn een goede start. Door het plaatsen van de borden wordt duidelijk wie de eigenaar is. Als mensen er op- of aanmerkingen over hebben, kunnen ze dat melden bij de gemeente.’

Fractievoorzitter Dolf Kistemaker (PvdA) had een vaag vermoeden hoe het idee voor de informatieborden ontstaan is: ‘Ik denk dat een wethouder ter hoogte van de McDonalds wat wapperende banieren heeft gezien van de gemeente Hillegom. En hij dacht: “Goh, dat lijkt me ook leuk voor Lisse”.’ Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) bevestigde deze gedachtegang. ‘We willen de huiskamer Lisse mooi maken en kijken met een bepaald binnenhuisarchitectgevoel naar onze ruimte. Nu constateren we dat er her en der verwijsbordjes hangen en daar willen we een beter plan voor maken. Natuurlijk ben ik getriggerd door de rode banieren in Hillegom, maar minder door de banieren die in Noordwijkerhout hangen. Daarom heb ik graag het eenmalige geld van de raad nodig om deze stoffering van het dorp af te maken.’ De wethouder kreeg zijn zin; er komen extra informatieborden in het dorp.